frimerker og postkort som kultur og hobby
Kan noen bistå meg med informasjon vedrørende Posten
sine offisielle post- / Brevkasser.
Alt av informasjon er av interesse !
- Henvisning til cirkulærer etter 1856,
- Avis artikler
- Patent no.
- Bruk(t) på både til land /Sjøs / Tog evt. på Diligence/bil.
- Størrelse- og Designbeskrivelse
- Nytt og gammelt.
Også eldre postkasser ( husholdningene ) rundt århundreskiftet 1900 er av interesse.
Kan noen bistå meg?
Ta kontakt via Frankering
Merker:
Har du selv lest gjennom de sirkulære som er å finne online etter 1856?
Tips: Med lupe og tålmodighet er det også en del postkasser å skimte på gamle postkort. Har du forsøkt?
(Man kan stadig finne noe nytt hos Skanfil, Samlersenteret, Norstamps, Germeten, Frimerkehuset, QXL, eBay osv -- og hva med å spørre noen som er med i postkortklubbene? Yohoo! --> postkortsamlere, vis fram de gamle kasser dere kan finne!! Scan i vei, og last opp!! ;)
Jeg har ikke kikket i all sirkulærene etter 1856, men jeg har kikket i noen lovsamlinger ( Love, anordninger, Tractater .... etc ) som henviser til eldre Cirkulærer. Men der har de brukt kun ordet Brevkasse ( så som postkonvensjonen 1899 som jeg fant på nasjonalbiblioteket. )
Da var kanskje det danske ordet brevkasse offisielt postspråk for postkasse?
Postmesterne i de store byene pleide å kunngjøre plasseringen av kassene i lokalaviser (mange av dem på nett). Flere eksempler er gjengitt i NFT 1/55 ifm 100-årsjubileet for NK1 (hvis jeg ikke husker feil).
Jeg vil anbefale en illustrert artikkel som stod i POST / Blad for Postverket nr 4 - 1979 side 14 og 15. Den har tittel "Postkassens møysommelige historie", og er skrevet av Asbjørn Aarak.
I tillegg står det en artikkel i samme blad nr 1 - 1957 side 28 og 29. Der ble arkitektkonkurransen om Postverkets nye postkasse presentert. Seierherren var arkitekt H. N. Bratlie, Oslo, som tegnet den standardpostkassen som i forskjellige varianter har vært i bruk siden 1960-tallet.
Så vidt jeg vet har biblioteket i Oslo Filatelistklubb mange, om ikke alle, årgangene av Bladet Post (senere Postavisen og Post- & Bringavisen). Jeg vet ikke hvordan det er i biblioteket til Nordenfjeldske, men det er kanskje noe der også. Mye interessant posthistorisk stoff i disse bladene fra hver en krok av landet. I tillegg er de selvfølgelig på Postbiblioteket på Maihaugen.
Dersom du hører om en artikkel i et blad eller en avis, og det ikke finnes på nettet, kan det skaffes gjennom ditt lokale folkebibliotek. Gjennom BIBSYS-systemet kan de etter det jeg forstår bestille kopier fra Nasjonalbiblioteket. Papirkopier kan visstnok koste 60 kr.
Velkommen til
Frank E Ring
Registrer deg
eller logg inn
83 medlemmer
66 medlemmer
57 medlemmer
55 medlemmer
46 medlemmer
34 medlemmer
30 medlemmer
30 medlemmer
© 2024 Created by Marius. Drives av