Forrige uke leste jeg i siste utgave av Stamp Magazine (February 2009, 60) en morsom snutt om hvordan medlemmene av ekspertkomiteen hos
Royal Philatelic Society London i mange år hadde problemer med å klassifisere fargen på et merke fra Mauritius. År etter år. Og årsaken: man tok bestandig lunsjpause før bokstaven M i dagens gjennomgang av merke-undersøkelser, og spiste and med grønne erter på restaurant. I ettertid har lauget oppdaget at grønne erter er funnet å påvirke fargesynet.
Men nesten over til noe helt annet: hvordan klarer man å beskrive et objekt som FDC med utropspris 15 000 kroner når konvolutten etter alle solemerker er stemplet 11 dager etter utgivelse? Hvis dette skal sette standard for året som kommer, har vi synnerligen mange selsomme stunder med Samlerbørsens auksjonslister i vente:
Brev stemplet -3 12 34. Frimerkene utgitt 23 11 34. Forhåpentlig finnes det en annen konvolutt på bakrommet som budgiver på 13 500 kan få...!
I samme auksjonsliste finnes også et annet brev stemplet 3 12 34, her med utrop bare 100,- ...for den driftige helt klart investeringspotensiale ;-)
Men hvorfor så populært med Holberg-serien på brev denne dagen? Svaret kan være såre enkelt: 3/12 er bursdagen til Ozzy Osbourne
et moi men tilfeldigvis også Ludvig Holbergs fødselsdag i 1684 (etter juliansk kalender)... og ikke nok med det, fellesnevneren for begge disse konvoluttene er Bergen, Ludvigs fødeby. Adressaten på 15000-kroners konvolutten = Semeleng = Bergen. Den til 100 er bare stempla der, men mottaker var nokså sikkert en frimerkesamler. Er Samlerbørsen blitt holdt for narr av noen tjuagutter?
Du må være medlem av Frank E Ring for å kunne legge til kommentarer!
Bli med Frank E Ring